Λόγω της αλληλεπιδραστικής φύσης του, το μάθημα στην ενότητα 5 θα γίνεται αποκλειστικά δια ζώσης.
Enrollment key: Civil_ntua
Class ID: 33650018
Θα παρακαλέσω ιδιαιτέρως να μετρήσετε πόσες λέξεις έχουν οι διαφάνειες που παρουσιάζουν ένα από τα πιο επαναστατικά προϊόντα της εποχής μας, σε απόγονο του οποίου μάλλον διαβάζετε αυτή τη στιγμή το παρόν μήνυμα.
Υπόψιν ότι λόγω της φύσης της, η θεωρία της ενότητας 5 γίνεται μόνο διαδικτυακά ή μόνο δια ζώσης. Οπότε δε θα υπάρχει δυνατότητα υβριδικής διδασκαλίας.
Αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη Βαμβάτσικε, ελπίζω να μου επιτρέψεις έναν αντίλογο εις επήκοον και των φοιτητών. Μάλιστα νομίζω αυτό επιβάλλεται για το συγκεκριμένο μάθημα ...
1. Έχοντας διαλέξει το επάγγελμα του δασκάλου, έχουμε επιλέξει να ζούμε επανειλημμένες Μέρες Μαρμότας. Δεν είναι κάτι για το οποίο βαρυγκωμούμε, αλλά είναι και στο χέρι μας να διαφοροποιούμαστε. Ειδικά, στο μάθημα αυτό υπάρχει τέτοια ποικιλία "σημείων εστίασης" που δεν δικαιολογεί παράπονα τέτοιου τύπου.
2. Δεν νομίζω ότι ο Στιβ Τζομπς μπορεί να αποτελεί ένα πρότυπο που καλλιεργούμε, ούτε το μάρκετινγκ που κάνει είναι κατάλληλο για επιστημονικές παρουσιάσεις. Φυσικά η φειδώ και η λακωνική έκφραση αποτελούν σωστά πρότυπα και για τον επιστήμονα, αλλά φοβάμαι μήπως το συγκεκριμένο παράδειγμα δημιουργήσει σύγχυση.
Καλημέρα Εργαστήριο Ανθρωπιστικών!
Για την "χαριτωμένη" προσωπικότητα του Jobs, έχουν γίνει ολόκληρες ταινίες και έχουν γραφτεί πολυσέλιδα βιβλία. Ελπίζω ότι δε θα επηρεαστεί κανείς από το 5-λεπτο που θα δει ώστε να καταλήξει να φοράει ζιβάγκο και να φέρεται άθλια σε συνεργάτες, υπάλληλους και δικά του παιδιά
Ως προς το πρότυπο των παρουσιάσεων, η στόχευσή μου είναι προς τις επαγγελματικές, που θεωρώ θα συναντήσει η πλειονότητα των φοιτητών μας στην καριέρα τους. Σε αυτές, ο σχωρεμένος ο Jobs ήταν κορυφαίος. Τώρα για τις επιστημονικές (σε συνέδρια κλπ), όπως σωστά το λες, οι ίδιες αρχές τις διέπουν, απλά χρειάζονται και την επιστημονική τεκμηρίωση. Όμως αυτά, για όσους φοιτητές μας πάρουν το συγκεκριμένο δρόμο, θεωρώ θα τους τα πούμε και κατά τις μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές τους. Για τώρα, μου αρκεί που θα έρθουν την επόμενη Τετάρτη και δε θα έχουν 100 λέξεις ανά διαφάνεια, ούτε θα μου διαβάζουν έτοιμες παραγράφους. Έτσι θα λήξει και η Μαρμοτο-Τετάρτη μου.